Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Venom

Στη διάρκεια μιας σκληρής μάχης που έδωσε ο Σπαιντερμαν σ’ ένα εξωγήινο μακρινό πλανήτη, τον Battleworld, η αρχική στολή του καταστράφηκε και τη θέση της πήρε μια καινούρια, μαύρη στολή. Όμως, μόλις επέστρεψε στη Γη, ο Σπαιντερμαν διαπίστωσε ότι στη πραγματικότητα η στολή ήταν ένας ζωντανός εξωγήινος, ο οποίος ζούσε στο δικό του σώμα.
Ο Σπαιντερμαν προσπάθησε να απομακρύνει τη στολή από πάνω του, αλλά διαπίστωσε ότι δεν έβγαινε με καμία δύναμη. Τότε θυμήθηκε ότι ο Reed Richards του είχε πει ότι η στολή ήταν ευαίσθητη στους πολύ δυνατούς ήχους και κατευθύνθηκε στο καμπαναριό μιας κοντινής του εκκλησίας. Ο εκκωφαντικός ήχος της καμπάνας επιτέλους απομάκρυνε από τον Σπαιντερμαν τη στολή που μετά χάθηκε μέσα στο σκοτάδι.
Μήνες αργότερα, ο Eddie Brock, ένας πρώην δημοσιογράφος της εφημερίδας Daily Bugle, τον οποίο είχαν απολύσει επειδή ο Σπαιντερμαν είχε αποδείξει ότι ένα από τα ρεπορτάζ του ήταν στημένο, βρισκόταν στην εκκλησία. Ανιχνεύοντας το μίσος του για τον Σπαιντερμαν, η στολή γλίστρησε μέσα από τις σκιές και ενσωματώθηκε στο σύστημα του Brock κι έτσι γεννήθηκε ο Venom! Το νέο ον που προέκυψε από την έμωση έτρεφε μίσος για τον Σπαιντερμαν και είχε κάθε λόγο να τον καταστρέψει.
Έχοντας συνδεθεί πνευματικά με τον Σπαιντερμαν, η στολή γνωρίζει όλα τα κόλπα του, ενώ μπορεί επίσης να εμποδίσει τη Σπαιντερ- αίσθησή του!
Η στολή του δημιουργεί από μόνη της έναν μαύρο ιστό.
Όπως ο χαμαιλέων, ο Venom μπορεί ν’ αλλάζει το χρώμα του δέρματός του και να προσαρμόζεται στο περιβάλλον.
Ο Venom μπορεί να σηκώσει πάνω από 11 τόνους.
Μετά από 2 χρόνια ο Βένομ θεωρεί ότι είναι καθήκον του να είναι ο φονικός προστάτης της Νέας Υόρκης. Χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να σώσει από το κακό τους αδύναμους και να τιμωρήσει όσους θεωρεί ένοχους με το δικό του τρόπο (και ξέρετε ποιος είναι αυτός).