Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Black Panther

Το όνομα Black Panther είναι ένας τιμητικός τίτλος που δίνεται στο μονάρχη του αφρικανικού βασιλείου της Wakanda. Ο T’ Challa ήταν μικρό παιδί όταν διαδέχτηκε τον πατέρα του, τον οποίο είχε δολοφονήσει ο Klaw, ο άρχοντας του ήχου. Πριν ο T’ Challa ανέβει στο θρόνο, είχε σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Έπειτα, πέρασε μια σειρά δοκιμασίες, προκειμένου να αποδείξει πως είναι άξιος να φορέσει το μανδύα του Black Panther, το ιερό τοτέμ του λαού του. Μετά το τέλος κάθε δοκιμασίας, λάμβανε ένα βότανο σε σχήμα καρδιάς, το οποίο βρίσκεται μόνο στη Wakanda και ενισχύει τις πέντε αισθήσεις και τις φυσικές δυνάμεις έως το ανώτατο όριο των ανθρωπίνων δυνατοτήτων.
Ο Black Panther έκανε τη πρώτη εμφάνισή του στο «Φανταστι Φορ # 52», τον Ιούλιο του 1966 και λίγα χρόνια αργότερα έγινε σταθερό μέλος της υπερηρωικής ομάδας των Avengers. Ο T’ Challa, όμως, παραμένει βασιλιάς της Wakanda και έχει ως ύψιστη προτεραιότητά του το λαό του. Όταν συνειδητοποίησε πως ήρθε η ώρα να αποκτήσει διάδοχο, παντρεύτηκε τη Στορμ, το μέλος των Χ-ΜΕΝ.
Ο Black Panther είναι ένας αθλητής ολυμπιακού επιπέδου. Η στολή του είναι ενισχυμένη από το σπάνιο και ιδιαίτερα ανθεκτικό μέταλλο βιμπράνιο, το οποίο κάνει τις σφαίρες και τις γροθιές να χάνουν τη δύναμή τους. Η μάσκα της στολής, του επιτρέπει να βλέπει στο σκοτάδι, ενώ μπορεί να εξαπολύει αέριο από τα γάντια του.