Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Wolverine

O Γουλβερινκ δε θυμάται καμία λεπτομέρεια της ζωής του πριν γίνει μέλος ενός ειδικού παραρτήματος της CIA, γνωστό με την ονομασία Όπλο Χ. Εκεί, ο Λόγκαν υποβλήθηκε σε μια πειραματική επέμβαση με σκοπό την ενίσχυση των οστών του με το σχεδόν άφθαρτο μέταλλο αδαμάντιο.
Το πείραμα πέτυχε, όμως ο νεαρός έχασε τη μνήμη του και μεταμορφώθηκε (από μέσα του) σ’ ένα άγριο πλάσμα που δεν είχε πια τίποτα ανθρώπινο. Άγνωστο πως, ο Λόγκαν απέδρασε από τη βάση του Όπλου Χ. Σύντομα, τον βρήκαν οι Τζέημς και Χέδερ Χάντσον.
Οι δυο τους τον βοήθησαν να αναρρώσει και να ελέγξει την άγρια φύση του. Ο νεαρός εργάστηκε για λίγο μαζί με τον Τζέημς Χάντσον στο Τμήμα ΄΄Η΄΄ της καναδικής κυβέρνησης, όπου πήρε το κωδικό όνομα Γούλβεριν.
Ο Τζέημς ήλπιζε αρχικά ότι ο Γούλβεριν θα γινόταν αρχηγός μιας νέας ομάδας υπερηρώων που δρούσαν στον Καναδά. Όμως ο Λόγκαν προτίμησε να γίνει μέλος των μεταλλαγμένων υπερηρώωων X-MEN. Από τότε, ο Γούλβεριν είναι ένα από τα σημαντικότερα μέλη της ομάδας.
Χάρη στο αδαμάντιο, τα νύχια του Γούλβεριν μπορούν να διαπεράσουν σχεδόν κάθε υλικό!
Η σημαντικότερη ικανότητά του είναι η αστραπιαία επούλωση των τραυμάτων του. Σε δύο ώρες μπορεί να αναρρώσει από πληγές που θα οδηγούσαν στον θάνατο έναν απλό άνθρωπο.
Ο Γούλβεριν διαθέτει τρομερή όσφρηση και μπορεί να εντοπίσει τους αντιπάλους του ακολουθώντας τη μυρωδιά τους.
Ο Γούλβεριν έκανε το ντεμπούτο του σε μια μάχη εναντίον του Χουλκ!
Το αγαπημένο μεταφορικό μέσο του Γούλβεριν είναι η μοτοσυκλέτα του.
Όταν πολεμά, ο Γούλβεριν πασχίζει διαρκώς να κρατά υπό έλεγχο τη ζωώδη φύση του, καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταληφθεί από απίστευτη οργή και να επιτεθεί σε οποιονδήποτε βρίσκεται κοντά του.