Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Gambit


Ο Gambit (Remy LeBeau), είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας, υπερήρωας των κόμικς της Μάρβελ, μέλος της ομάδας των μεταλλαγμένων X-Men. Δημιούργημα του συγγραφέα Chris Claremont και των σκιτσογράφων Jim Lee και Mike Collins, πρωτοεμφανίστηκε στο Uncanny X-Men #266. (Αύγουστος 1990). Μέχρι και το 2007, υπήρξαν δύο απόπειρες έναρξης δικών του σειρών κόμικς, μια από το 1998 μέχρι και το 2001, και μια το 2004 με 2005. Είχε επίσης, δύο μίνι σειρές ( το 1993 και το 1997) και πρωταγωνίστησε στη σειρά που αντικατέστησε τον τίτλο X-Force, γνωστή ως Gambit & The Externals (1995).
Ως μεταλλαγμένος, ο Gambit διαθέτει την ικανότητα να ελέγχει την κινητική ενέργεια. Είναι επίσης, εξαιρετικά ικανός στη ρήψη τραπουλόχαρτων ( που αποτελούν και το σήμα κατατεθέν του), στη μάχη σώμα με σώμα και στη χρήση του κονταριού.
Όντας επαγγελματίας κλέφτης , λίγα μέλη των X-Men του έδειξαν εμπιστοσύνη όταν εισχώρησε στην ομάδα, κάτι που προκαλούσε εντάσεις ανάμεσα στον ίδιο και τη για χρόνια σύντροφό του, και συνάδελφο στους X-Men, Rogue. Η κατάσταση χειροτέρεψε, όταν αποκαλύφθηκε η συνεργασία του με τον Mister Sinister, εχθρό των X-Men (αν και τότε ο Gambit δεν είχε ακόμη μπει στην ομάδα). Μερικά μέλη, ωστόσο, δέχτηκαν ότι ο Gambit ζητά ειλικρινά συγχώρεση και σύντομα ξαναέγινε δεκτός στην ομάδα.
Ο Gambit αυτοαποκαλείται ο "γυναικάς" των X-Men, αν και με το πέρασμα των χρόνων έχει δείξει μια πιο ευαίσθητη πλευρά του εαυτού του, κυρίως σε σχέση με την αγαπημένη του, τη Rogue. Παραμένει υπερήφανος για τη νότια καταγωγή του, από τη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα και μιλά με πλούσια Cajun προφορά.
Ένα από τα γνωρίσματά του, ήταν ότι συνήθιζε να είναι μανιώδης καπνιστής, μαζί με τον Γούλβεριν (Wolverine/ Logan). Ωστόσο, με την αντκαπνιστκή πολιτική της Μάρβελ, η συνήθεια αυτή φαίνεται να έχει εξαφανιστεί.
Ο Gambit έχει εμφανιστεί σε όλες τις σειρές κινουμένων σχεδίων των X-Men, καθώς και στα περισσότερα video-games. Αν και δεν εμφανίστηκε στην τριλογία των ταινιών X-Men θα εμφανιστεί επιτέλους στην πολυαναμενόμενη ταινία: X-Men Origins: Wolverine, όπου θα τον υποδύεται ο ηθοποιός Taylor Kitsch.